Bezinkový likér
22. 1. 2019
Suroviny a postup
1 l prolisované šťávy z bezinek smícháme s 1/2 kg cukru , kouskem skořice, několika hřebíčky a dáme asi 10 minut vařit. Druhý den přecedíme a smícháme s 1/2 l vodky nebo lihu. Nalijeme dočistých lahví, uzavřeme e uložíme v chladnu. No, a taky popíjíme, nejlépe při léčbě nachlazení jako podpůrný bylinný prostředek:-))).
SUROVINY A POSTUP
zralé černé bobulky bezu, 0,7 l 40 – 50 % ovocného alkoholu.
Zralé bobulky zbavených stopek umýt a přes noc nechat na papíře oschnout. Nasypat do poloviny připravené láhve a zalít alkoholem. Dobře uzavřené nechat na slunném místě 3 týdny stát, občas zatřásl. Přeložit na tmavé místo a znovu nechat 3 - 4 týdny odstát.
Přefiltrovat a nechat 2 - 3 měsíce dozrát.
použití:
Je to "bomba" na vitamín C.
Přefiltrovat a nechat 2 - 3 měsíce dozrát.
použití:
Je to "bomba" na vitamín C.